Välkommen till Team Lorich

Våra Hästar

Finnlay

Sto

Hannoveranare

Född:1993

På morgonen den 8/7 08 hittades Finnlay död i sin hage där hon gick på bete, det var troligtvis ett blixtnedslag som orsakade det och döden var omedelbar.

Finnlay var importerad från Estland där hon verkat som avelssto, hon har i Estland lämnat flera fina föl bla Wendee som finns att se på www.nordicdressage.com. Finnlay kom till oss 2003 och meningen var att hon skulle få en karriär på hoppbanan, dock råkade hon ut för en skada redan efter sin första start, och när denna skada läkt drabbades hon tyvärr av en ny. Därför valde vi att låta henne gå i avel i ett par år för att läka ut ordentligt. Som avelssto hos oss har Finnlay nedkommit med Final Feeling E:For Feeling (2006) och Favourite Cruzer E: Santa Cruz (2007). Vi planerar att sätta igång "Finni" igen till hösten 2007 och se om hon kan göra en comeback på hoppbanorna.

Finnlays mamma Grenada har verkat som avelssto i Estland fram till sommaren 2005 då hon tyvärr somnade in, hon blev 25år gammal. Grenada har lämnat flera fina avkommor, den mest kända av dessa är Baier som är en hingst E: Baladzhar. Baier gick grand prix hoppning under ryttaren Rein Pill. 1999 var han med i världscup kvalet och representerade Estland. Baier är nu exporterad till USA och omdöpt till Elmo, i USA används han som dressyrhäst hos Kathy McKienzie. Vill du läsa mer om Grenada och hennes avkommor så besök www.akhalteke.ee

Finnlay Fassaad Fokus
Drofa
Grenada Tropik
Gamza

Michaela Lorich